terug naar overzicht

Hoe empathisch ben jij?

Macht versus empathie.

12 October - GESCHREVEN DOOR PROFEMME

Wisten jullie dat het hebben van veel of weinig macht invloed heeft op de mate waarin iemand in staat is om gevoelens van anderen te begrijpen en deze te ervaren alsof ze van hem of haar zijn? Met andere woorden, de mate van macht heeft een invloed op de mate waarin iemand over empathisch vermogen beschikt.

Mensen met macht hebben in grotere mate controle over belangrijke middelen en zijn daardoor minder afhankelijk van anderen dan mensen met minder macht. Deze vrijheid leidt ertoe dat mensen met veel macht geneigd zijn meer op zichzelf gericht te zijn en minder oog te hebben voor de mensen om zich heen. Dit betekent dan weer minder empathie voor mensen met minder macht, ook wanneer deze mensen het moeilijk hebben. Andersom werkt het ook. Mensen met minder macht zijn geneigd zich meer op anderen te richten, omdat zij afhankelijker zijn. Zij wennen zichzelf onbewust aan om anderen tegemoet te komen. Wanneer deze mensen van zichzelf al gevoelig en empathisch zijn dan hebben ze het vaak helemaal moeilijk met hun grenzen afbakenen.

Een leider die zich in kan leven in zijn of haar medewerkers kan juist het verschil maken. Empathie lijkt een belangrijk onderdeel van goed leiderschap te zijn. Aan de ene kant zouden we dus kunnen zeggen dat we op zoek moeten gaan naar leidinggevenden met een groot empathisch vermogen. Aan de andere kant zou het ook kunnen helpen om de machtspositie van de leidinggevenden te verkleinen en te kiezen voor een meer democratische werkomgeving.

Zelfsturende ondernemingen zijn inmiddels in opkomst;. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven waar mensen onbeperkt aantal vakantiedagen mogen opnemen, waar personeel op democratische wijze de hoogte van het salaris bepaald, maar ook aan geheel zelfsturende teams en dus ook het democratiseren van belangrijke organisatorische beslissingen. Geloven jullie hierin? Of denken jullie dat we toch beter werken onder een top-down management?